• 27.Jan 20:00

  Koncert

  Koncert

  Prvim koncertom u 2017. godini nastavlja se uspješna saradnja sa ambasadom Republike Austrije u Sarajevu. U ulozi soliste, izvedbom Koncerta za violinu i orkestar E.W. Korngolda, predstavit će se novi koncertmajstor Sarajevske filharmonije, Nandor Szederkenyi. Orkestar će predvoditi austrijska dirigentica Elisabeth Attl.

 • 31.Dec 19:30

  Novogodišnji koncert

  Novogodišnji koncert

  Još jedan Novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije je pred nama. Svečanu atmosferu ovogodišnjeg koncerta, pored tradicionalnih izvedbi uvertira i valcera, upotpunit će ruska pijanistica Sofja Gülbadamova, te sopranistice Adema Pljevljak-Krehić i Aida Čorbadžić

 • 21.Dec 20:00

  Božićni koncert

  Božićni koncert

  U saradnji sa HKD Napredak uz mnogobrojne goste bit održan ovogodišnji Božićni koncert. Orkestar će predvoditi maestro Dario Vučić.

 • 16.Dec 19:00

  ALTA

  ALTA

  Proslavimo zajedno šesti rođendan Shopping centra Alta uz orkestar Sarajevske filharmonije i svečane i razigrane taktove prepoznatljivih valcera. Orkestar će predvoditi maestra Samra Gulamović.

 • 29.Nov 19:45

  Koncert

  Koncert

  Koncertom Sarajevske filharmonije pod nazivom „Most zvukova iz Bosne i Hercegovine“ u koncertnoj dvorani Hora bečkih dječaka, u okviru Muzičko-teatarskog centra MuTh, bit će okončana manifestacije „Godina kulture Bosna i Hercegovina - Austrija 2016.“Video

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Fotogalerija

Otvaranje koncertne sezone 2013-14

Otvaranje koncertne sezone 2013-14

Audio

Prijava na newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i pretplatite se na newsletter Sarajevske filharmonije.