• 20.Okt 20:00

  Koncert - Dani poljske muzike

  Koncert - Dani poljske muzike

  U saradnji sa Ambasadom Republike Poljske, u okviru projekta „Dani poljske muzike 2018“, u Narodnom pozorištu Sarajevo održat će se koncert kojim će sarajevskoj publici biti predstavljeno bogato muzičko nasljeđe ove zemlje. Program uključuje imena poljskih svjetski poznatih i najznačajnijih kompozitora. Orkestar će predvoditi maestro Bartosz Zurakowski.

 • 20.Sep 20:00

  KONCERT OTVARANJA SEZONE 2018/19.

  KONCERT OTVARANJA SEZONE 2018/19.

  Novu koncertnu sezonu otvaramo gostovanjem eminentnog umjetnika, pijaniste iz Rusije Vadima Rudenka uz izvedbu Koncerta za klavir u a-molu Edvarda Griega. Drugi dio koncerta rezervisan je za maestralnu 9. simfoniju Antonina Dvoržaka pod dirigentskom palicom maestra Uroša Lajovica iz Slovenije.

 • 13.Jul 20:00

  Koncert

  Koncert

  Nakon gostovanja u Italiji, Sarajevska filharmonija sa Internacionalnim orkestrom Ljubljana održat će koncert u Cankarjevom domu u okviru Ljubljana festivala 2018. Koncert je posvećen obilježavanju 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata.

 • 11.Jul 22:00

  Koncert

  Koncert

  U okviru projekta Music Up Close Network, podržanog od Kreativne Evrope, Sarajevska filharmonija će u saradnji sa Internacionalnim orkestrom Ljubljana uzeti učešće na ovogodišnjem Mittelfestu u Cividale del Friuli Italija. Zajednički orkestar će predvoditi maestra Živa Ploj Peršuh. Koncert će se održati 11. jula na otvorenoj sceni Piazza Duomo pod nazivom Ragazzi del '99.

 • 03.Jul 12:00

  3. Plenarni sastanak partnera projekta Music Up Close Network

  3. Plenarni sastanak partnera projekta Music Up Close Network

  Sarajevska filharmonija je u periodu od 3. - 5. jula domaćin 3. plenarnog sastanka projekta Music Up Close Network podržanog od Kreativne Evrope.Video

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Fotogalerija

TaeJung Lee

TaeJung Lee

Audio

Prijava na newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i pretplatite se na newsletter Sarajevske filharmonije.