• 31.Dec 19:30

  NOVOGODIŠNJI KONCERT

  NOVOGODIŠNJI KONCERT

  Jedna od najpopularnijih večeri u toku godine je zasigurno novogodišnja noć kada će, i ovog 31. decembra, ljubitelji klasične muzike uživati na tradicionalnom koncertu koji sarajevski filharmoničari pripremaju za njih

 • 21.Dec 20:00

  BOŽIĆNI KONCERT

  BOŽIĆNI KONCERT

  Svečanu predbožićnu atmosferu upotpunit će tradicionalni Božićni koncert koji se i ove godine održava u saradnji sa Hrvatskim kulturni društvom Napredak. Orkestar će predvoditi maestra Nada Matošević-Orkešković, uz učešće solista i Kamernog mješovitog hora Lola iz Sarajeva, kao i gostiju iz Hrvatske.

 • 19.Dec 19:00

  Koncert

  Koncert

  Alta shopping centar i Sarajevska filharmonija poklanjaju građanima Sarajeva jedinstvenu zabavu povodom 7. rođendana Centra

 • 17.Nov 20:00

  Koncert

  Koncert

  Brahmsov Dupli koncert za violinu, violončelo i orkestar uz Sarajevsku filharmoniju izvest će dragi gosti Nandor Szederkenyi i Stephan Koncz pod dirigentskom palicom maestra Woutera Lenaertsa iz Belgije koji će prvi put predvoditi naš orkestar. Koncert se održava u saradnji sa ambasadama Republike Austrije i Kraljevine Belgije.

 • 29.Sep 20:00

  Otvaranje sezone 2017/18

  Otvaranje sezone 2017/18

  Novu koncertnu sezonu počinjemo gostovanjem slavnog violiniste Stefana Milenkovića uz izvedbu Mendelssohnovog violinskog koncerta i poznate 5. simfonije L.van Beethovena pod dirigentskom palicom maestre Samre Gulamović.
  Radujemo se ponovnom susretu!Video

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Fotogalerija

Isak Haračić

Isak Haračić

Audio

Prijava na newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i pretplatite se na newsletter Sarajevske filharmonije.