01. Januar 2015. 10:00

Harmonično u Novu 2015. godinu

Sarajevska filharmonija pod dirigentskom palicom Samre Gulamović, održala je sinoć u Narodnom pozorištu Sarajevo tradicionalni Novogodišnji koncert. Kao što su i najavili filharmoničari su na zabavan, dinamičan i posebno harmoničan način najavili Novu 2015 godinu.

Filharmonija je koncert otvorila Rosinijevom uvertirom "Svraka kradljivica" a nastavila izvodeći valcere, arije i polke. Publika je po prvi put bila u prilici da u izvođenju Sarajevske filharmonije čuje polku "Bez brige", Strausov Španski marš, Bauern polku, Kunstler kvadrilu, Leharove Divlje ruže, a nabavku notnog materijala pomogla je ambasada Republike Austrije NJ. E. Martin Pammer.

Posebne simpatije publike izmamili su solisti Opere narodnog pozorišta soprani Adema Pljevljak Krehić i Aida Čorbadžić, tenor Amir Saračević i bas Ivan Šarić sa svojim izvođenjem arija iz opereta i mjuzikla.

Na posebno duhovit način prilikom izvođenja Galopa bandita filharmoničari su publici i gledateljstvu čestitali Novu 2015. To je bio i zvanični kraj programa  nakon čega je uslijedio poznati Radetzky marš.

Direktan prenos koncerta mogao se pratiti na TVSA i BH1 radiju.Video

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Fotogalerija

Nikita Zimin i Gianluca Marciano

Nikita Zimin i Gianluca Marciano

Audio

Prijava na newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i pretplatite se na newsletter Sarajevske filharmonije.