Gdje bolje da naučite o muzici nego od sarajevskih filharmoničara!

Sarajevska filharmonija otvara svoj orkestar, svoj repertoar i vrata Narodnog pozorišta najmlađoj publici, svojim aktivnostima budi ljubav prema klasičnoj muzici i podstiče djecu da se muzički obrazuju.

Ponosni smo na rezultate koje je postizala i postiže predstava “Peća i vuk” Sergeja Prokofjeva. Od premijernog izvođenja u Februaru 2009. godine do danas, ovu simfonijsku bajku u izvođenju Sarajevske filharmonije i omiljenog Maria Aria, pogledalo je i poslušalo preko 5000 sarajevskih mališana.

Životinje oduvijek bude maštu, pojavljuju se u bezbroj priča i muzičkih djela. U simfonijskoj bajci Peća i vuk svaka životinja ima jasan karakter i biva oživljena kroz zvukove koje proizvode sarajevski filharmoničari.

Prilikom posjete Sarajevskoj filharmoniji, djeca su imala priliku upoznati se sa članovima orkestra, doživjeti neposredni kontakt sa instumentima, a neki su bili dovoljno hrabri da se i sami okušaju u sviranju pojedinih instrumenata.

Ostvarili smo prve kontakte djece sa svijetom klasične muzike. Sada je red da pomjerimo granice i uzvratimo posjet. Sarajevska filharmonija, u saradnji sa osnovnim školama na području Kantona Sarajevo, započinje projekat edukacije najmlađih i to tamo gdje su već navikli primati znanje, u njihovim školskim učionicama. Članovi pojedinih sekcija našeg orkestra će posjetiti škole, sjesti u klupe sa učenicima, predstaviti im svoje instrumente i biti spremni odgovoriti na sva njihova pitanja.Video

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Sarajevska filharmonija promo spot 2013

Fotogalerija

Arijana Zupčević, Arvida Kullolli, Ingrid Zhegu, Matea Arsovski

Arijana Zupčević, Arvida Kullolli, Ingrid Zhegu, Matea Arsovski

Audio

Prijava na newsletter

Unesite vašu e-mail adresu i pretplatite se na newsletter Sarajevske filharmonije.